MOLTES GRÀCIES PER PARTICIPAR A LA MANIFESTACIÓ “REFUGEES WELCOME. CATALUNYA ACULL #NOVOTISRACISME”

GALERIA DE JOSÉ LUQUE PRIETO

Aquest dissabte 12 de setembre de 2105 hem sortit al carrer i hem demostrat que Catalunya és terra d’acollida. Barcelona s’ha sumat a la mobilització internacional de solidaritat amb les persones refugiades per demanar a les institucions que acceptin d’una vegada per totes l’arribada de persones que cerquen refugi i que elaborin, amb els recursos humans i econòmics necessaris, un plan d’acollida digne.

Veure convocatòria.


MANIFESTACIÓ 12 DE SETEMBRE: “REFUGEES WELCOME. CATALUNYA ACULL #NOVOTISRACISME”

Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR) i Stop Mare Mortum convoquem a la ciutadania a una manifestació conjunta el proper dissabte 12 de setembre perquè Catalunya no pot quedar al marge de les mobilitzacions internacionals de solidaritat amb les persones refugiades.

Exigim a les institucions de casa nostra que d’una vegada per totes acceptin l’arribada de persones a casa nostra i que elaborin i apliquin un pla d’acollida planificat i dotat econòmicament i humanament per a fer front a aquesta necessitat.

Exigim a les institucions europees que acabin d’una vegada per totes amb les polítiques de protecció de fronteres que afavoreixen l’augment de la crisi humanitària que ja fa temps que vivim i amb les polítiques exteriors que afavoreixen acords amb règims de països on es vulneren els drets humans.

A més, durant aquest període electoral convidem a la ciutadania a reflexionar sobre les polítiques d’asil i refugi de cada formació i les declaracions que fomenten l’odi vers les persones refugiades i immigrades

Esdeveniment al Facebook: https://www.facebook.com/events/754778264644010/

 

12 de setembre, 16,30h

Plaça Universitat (inici) – Rambla del Raval – Port Vell (final)

Acte final:
* UCFR presenta la campanya #NoVotisRacisme
* Stop Mare Mortum explica les iniciatives Aquí sí #CATacull

Per acabar, tirarem flors al mar en record de les persones mortes al Mediterrani

Convoquen
Unitat Contra el Feixisme i el Racismeunitatcontraelfeixisme.org

Stop Mare Mortumstopmaremortum.org

Jornada internacionalhttps://www.facebook.com/events/148023595539140/


4 setembre: concentració per demostrar que catalunya vol ser territori acollidor

4S

MÉS INFORMACIÓ


STOP MARE MORTUM SE SUMA A L’ACCIÓ FRONTERES INVISIBLES

5b2af-fronteras2binvisibles2bv-3-22bcat

El diumenge 2 d’agost de 2015 estarem a la platja del Bogatell, al final de la Rambla de Poblenou, de 9 a 21h, amb una acció col.lectiva per a recordar que la Mediterrània és una fossa comuna i que els culpables són els països occidentals i les seves polítiques migratòries.

Una acció impulsada per Desalambrar amb la col.laboració de Tanquem els CIEs i Stop Mare Mortum, entre d’altres entitats.

MÉS INFORMACIÓ!


 

STOP MARE MORTUM SE SUMA A COR BLAU CAT I US convida a participar en l’acció: Jo #DonoEsperança signant #PacteCorBlau

Avui, 30 de juliol, Nacions Unides commemora el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones i, per segon any consecutiu, a través de la seva Campanya Blue Heart (Campanya Cor Blau), fa una crida a donar esperança (#igivehope #donoesperança) als milions de persones que són traficades al món per a la seva explotació.

PacteCorBlau

Podeu llegir també la NOTA DE PREMSA i les instruccions per a fer l’acció: instruccions per a fer l'acció.


 

STOP MARE MORTUM ES SUMA A LA CONVOCATÒRIA DE TANCAREM EL CIE DE BARCELONA DEL 20 DE JUNY!

20 de juny a les 18h al CIE Zona Franca (carrer E Z.Franca)

MANIFEST: HEM OBERT ELS ULLS, TANCAREM EL CIE

(Fotografia de p340gina sencera)El passat 18 d’octubre una cadena humana d’esperança i dignitat encerclava el CIE de Zona Franca i llançava un missatge ben clar: Tancarem el CIE. Ni Aquí, ni enlloc.

Avui, prop de 8 mesos després tornem a interpel•lar tot el teixit associatiu, ciutadanes i ciutadans de Catalunya, per seguir construint conjuntament el camí irreversible cap al tancament d’aquests Centres de la Vergonya.

La lluita dels darrers anys ens ha omplert de raons per saber que sí es pot. Juntes hem aconseguit trencar el silenci que cobria aquests centres d’una teranyina d’opacitat, denunciar les situacions de vulneració de drets que formen part del seu dia a dia, plantar cara a la impunitat amb què es pretén emparar els abusos que traspassen els seus murs i dotar d’unes mínimes condicions de dignitat les persones que hi estan il•legítimament empresonades. Mentrestant, el sentit comú s’ha anat imposant a la por, l’egoisme i la xenofòbia: avui podem afirmar que la societat civil i la ciutadania volen acabar amb els Centres d’Internament d’Estrangers.

Amb mobilitzacions com la del passat mes d’octubre hem aconseguit passos importants per traslladar aquest consens pel tancament dels CIE que s’ha anat teixint al carrer, a les institucions. Per primera vegada en la història s’ha creat un grup parlamentari -en el marc de la comissió de Justícia i Drets Humans- que ha abordat aquesta greu problemàtica. Totes les veus de les compareixents en aquest grup (juristes, representants del món associatiu, sindical, organitzacions de drets humans, etc.) han estat unànimes: el CIE és una institució que de per si vulnera els drets humans i cal que el Parlament de Catalunya es comprometi amb el seu tancament. Ara, els grups parlamentaris tenen sobre la taula el repte d’aprovar una resolució pel tancament del CIE que seria pionera a l’Estat espanyol. Una resolució que ha de venir acompanyada d’un conjunt de mesures concretes per garantir des d’avui mateix els drets de les persones immigrades dins del marge competencial del govern català, així com del compromís ferm que davant un eventual procés constituent català els Centres de la Vergonya no hi tindran cabuda.

Per aquestes raons, la mobilització ciutadana torna a cobrar més sentit que mai. Hem de recordar a totes les administracions que per erradicar les vulneracions de drets humans ja no ens val cap excusa. Que per al respecte als drets humans tota administració és competent. Que no només cal un compromís ferm per tancar el CIE, sinó que des d’avui mateix cal posar fi a les batudes racistes. Unes practiques policials il•legals dutes a terme amb la col•laboració dels cossos policials autonòmics i locals, amb les quals es detenen els nostres veïns i veïnes a peu de carrer per omplir el CIE a l’espera de ser deportats. Que tancarem el CIE i agafarem empenta per esborrar el racisme i la repressió indiscriminada de la nostra societat: des de les sanguinàries ganivetes de les tanques de Ceuta i Melilla fins als macrovols de deportació forçosa.

Els CIE i l’entramat repressiu en què s’emmarquen són incompatibles amb el respecte als Drets Humans. L’existència d’un CIE és inexcusable en una ciutat que es vol convertir en pionera de la justícia social. La repressió i el control han de deixar de ser l’eix que guia les polítiques migratòries, per deixar pas a l’acollida, la convivència i la interculturalitat.

Perquè no volem ser còmplices de les vulneracions de drets humans, tampoc amb les que es cometen a casa nostra. Perquè no permetrem que els nous aires de regeneració política i compromís amb els drets humans passin de llarg dels Centres d’Internament d’Estrangers. Perquè si es poden tancar a Grècia, no hi ha excuses per deixar de fer-ho aquí. Perquè, com ja va passar el 2006, si no els tanquen ells, els desmuntarem nosaltres.

Per Vergonya !!
Per Justícia !!
Per Dignitat !!

Ja hem obert els ulls, tancarem el CIE!


 

COMUNICAT D’STOP MARE MORTUM DE LA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ EUROPEA:

Davant el comunicat de premsa emès aquest dimecres, 13 de maig, per la Comissió Europea (CE) sobre com “gestionar millor la migració en tots els seus aspectes”, la Plataforma Stop Mare Mortum constata, una vegada més, que la CE continua prioritzant les mesures de seguretat per damunt de les humanitàries i de desenvolupament. Aquesta afirmació es basa en:

  • L’augment significatiu de fons destinats als operatius de vigilància de fronteres de l’agència FRONTEX (Tritó, Posidó…)
  • El compromís d’atorgar només vint mil places d’asil entre tots els Estats membres, quan les previsions per a aquest any són que se superi el milió de persones desplaçades per conflictes armats a la Mediterrània.
  • Una dotació ínfima per a cooperació al desenvolupament
  • La no renúncia a les polítiques post i neocolonials a l’Àfrica i a l’Orient Mitjà, que són a la base d’aquests desplaçaments
  • La no renúncia a la venda d’armes a països en zona de conflicte.

Per tot això ens reafirmem en el manifest de la Plataforma fet públic amb data 27 d’abril.

Pel dret a la vida i a la dignitat humanes, NO MÉS MORTS al mar Mediterrani.

Barcelona, 13 de maig del 2015


UN CENTENAR DE PERSONES ES CONCENTREN EN RECORD A LES MORTS AL MAR MEDITERRANI

Concentracio 130515Davant la Comissió Europea a Barcelona, prop de 100 persones es van concentrar per fer una encesa d’espelmes en record a les víctimes de les polítiques europees en matèria de fronteres. La concentració donava resposta a la reunió prèvia de la CE del mateix dimecres en que es van acordar mesures a curt, mitjà i llarg termini en temes migratoris, que des d’Stop Mare Mortum considerem insuficients.

COMUNICAT D’STOP MARE MORTUM DE LA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ EUROPEA:

Davant el comunicat de premsa emès aquest dimecres, 13 de maig, per la Comissió Europea (CE) sobre com “gestionar millor la migració en tots els seus aspectes”, la Plataforma Stop Mare Mortum constata, una vegada més, que la CE continua prioritzant les mesures de seguretat per damunt de les humanitàries i de desenvolupament. Aquesta afirmació es basa en:

  • L’augment significatiu de fons destinats als operatius de vigilància de fronteres de l’agència FRONTEX (Tritó, Posidó…)
  • El compromís d’atorgar només vint mil places d’asil entre tots els Estats membres, quan les previsions per a aquest any són que se superi el milió de persones desplaçades per conflictes armats a la Mediterrània.
  • Una dotació ínfima per a cooperació al desenvolupament
  • La no renúncia a les polítiques post i neocolonials a l’Àfrica i a l’Orient Mitjà, que són a la base d’aquests desplaçaments
  • La no renúncia a la venda d’armes a països en zona de conflicte.

Per tot això ens reafirmem en el manifest de la Plataforma fet públic amb data 27 d’abril.

Pel dret a la vida i a la dignitat humanes, NO MÉS MORTS al mar Mediterrani.

Barcelona, 13 de maig del 2015


Més de 300 persones es concentren a Barcelona per condemnar el genocidi migratori al mar Mediterrani

Una acció reivindicativa impulsada per Stop Mare Mortum ha denunciat el decàleg de propostes de la CE i les tradicionals polítiques europees que no donen una resposta humanitària als milers de morts al mediterrani ni al rerefons d’aquestes

Concentració 27AAquets dilluns 27 d’abril a la tarda més de 300 persones s’han concentrat davant la Comissió Europea a Barcelona convocades per “Stop Mare Mortum. Plataforma aturem el genocidi al mar Mediterrani”, per a denunciar i condemnar el Genocidi Migratori en que està convertint el mar Mediterrani en un cementiri.

A l’acte, que ha començat a les 19h, s’ha fet la lectura musicada d’un fragment de l’obra “Lampedusa beach” i la lectura del manifest impulsat per la plataforma de la mà de l’actriu Nausicaa Bonin i l’actor Miquel Ripeu. Després s’han encès espelmes en record a les persones mortes al mar i un cop tallat el carrer Provença s’ha desplegat una pancarta des de la taulada de la Pedrera amb el lema #StopGenocidiMed, des d’on s’ha llençat roba per simbolitzar els milers de persones (1.600 aquest 2015, segons ACNUR) que han perdut la vida al mar.

Els participants, entre els quals hi ha hagut representants d’entitats adherides i partits polítics com la CUP, ICV, ERC o Barcelona en Comú, han seguit l’acte que vol fer pressió sobre el debat al Parlament Europeu el proper dimecres 29 d’abril en que es debatiran i aprovaran mesures per les morts al mar Mediterrani. Un decàleg aprovat en base a unes polítiques que no donen resposta humanitària al patiment de persones que es veuen obligades a fugir de casa seva i que es continua veient la immigració irregular com una vulneració de les fronteres europees.

De moment la campanya té gairebé 100 entitats i més de 200 persones a títol individual adherides almanifest.


 

Conovatòria de concentració per dilluns 27 d’abril davant la Comissió Europea a Barcelona

 CARTELL 27A STOP MARE MORTUM