L’acció s’emmarca en la campanya #VotaPolítiquesdeVida i vol visibilitzar la manca de voluntat política per abordar qüestions com el refugi, el salvament marítim o l’externalització de fronteres.

Des de les 7 del matí hem repartit a diferents punts de Barcelona els 11.000 exemplars de diari gratuïts on expliquem les propostes dels partits polítiques en matèria de protecció internacional per a les eleccions d’aquest 28A, especialment parades de metro com plaça de Catalunya, Estació de Sants, plaça de Sants o Fabra i Puig.També a vuit municipis com Badalona, Mataró, Cardedeu…

Durant aquestes darreres setmanes, a més, Stop Mare Mortum ens hem reunit amb Esquerra, Junts per Catalunya, el PSC i En Comú Podem per fer arribar les demandes. Amb Front Republicà no ha estat possible trobar una data i se’ls han fet arribar les propostes, i PP i Ciutadans no han respost a la proposta.

Quines polítiques de vida reclamem?

Des de la plataforma exigim que els partits polítics es comprometin a:

  • desenvolupar el reglament de la llei d’asil pendent des del 2009.
  • aplicar l’article 38 d’aquesta llei que permetria iniciar el procediment de sol·licitud de protecció internacional en ambaixades i consolats en país d’origen o trànsit.
  • complir amb la sentència del Tribunal Suprem que “condemna” l’Estat a acollir 19.449 persones compromeses des de Grècia i Itàlia.
  • acabar amb les expulsions en calent i les polítiques d’externalització de fronteres.
  • establir altres vies legals i segures d’accés com visats humanitaris o corredors humanitaris, així com facilitar la reagrupació familiar.
  • eliminar els obstacles a l’accés al dret d’Asil, com la impossibilitat d’accedir a les oficines d’asil de Ceuta i Melilla.
  • reforçar com a figura clau el Salvament Marítim, entès com a salvació i no com a instrument de Manteniment de fronteres.

Compartim també el vídeo que llancem a les xarxes socials i que forma part de la campanya.

T’emplacem a llegir el diari (PDF) i a compartir-lo.